T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

 Günümüzde bilişim teknolojileri hayatın her alanının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Bilgisayar yazılımları ve bilgisayar kontrollü cihazlar bankacılık, tıp, eğitim, ulaşım gibi sektörler in bel kemiğini oluşturmaktadır. Bilişim teknolojilerinin hayatımız üzerindeki bu hâkimiyeti, yapay zeka, endüstri 4.0, nesnelerin interneti gibi kavramlar sayesinde gelecekte de azalmak yerine artarak devam edecektir. Okulumuz Bilişim Teknolojileri alanının temel hedefi işte bu gelecekte başarılı olabilecek bilgi ve yeteneklere sahip öğrenciler yetiştirmektir.

 

Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitimlerinin ilk yılında öğrencilerimiz bilgisayar donanımı, yazılım mantığı, günümüzde piyasada yaygın olan yazılımların kullanımı gibi temel konularda eğitim aldıktan sonra ikinci senelerinde Veritabanı Programcılığı veya Web Tasarımı ve Programlama dallarından birini seçerek o dalda uzmanlaşmaya yönelirler. Veritabanı Programcılığı alanını seçen öğrencilerimiz yüksek programlama dilleri, ileri programlama teknikleri, veritabanı organizasyonu ve yönetimi ile ilgili dersler alırken, Web Tasarımı ve Programcılığı alanını seçenler internet teknolojisi ve web sayfası tasarımı, grafik işleme programları ve bunların web sayfalarının hazırlanmasında kullanılmasına yönelik dersler alırlar.

 

Tüm dallarda okuyan öğrencilerimiz eğitimlerinin son sınıfında işletmelere giderek öğrendikleri bilgileri uygulayarak pekiştirdikleri staj uygulamasına katılırlar. Alanımız öğrencileri yazılım firmaları, web tasarım şirketleri, bilgisayarlı grafik atölyeleri, bankalar, hastaneler ve çeşitli devlet kurumlarının bilgi işlem merkezlerinde staj yapabilmektedirler.

 

 Yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrencilerimiz bilişim alanıyla ilgili 2 yıllık programcılık, animasyon, dijital yayıncılık gibi çok çeşitli alanlara devam edebildikleri gibi 4 yıllık bilgisayar öğretmenliği, informatik gibi eğitim programlarını kazanabilmektedir. Ayrıca yine çeşitli üniversitelerin 4 yıllık yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi alanlarına MTOK kontenjanından yararlanarak avantajlı şekilde girme imkanına sahiptirler.

 

 Okulumuzda gördükleri eğitim süresini iyi değerlendiren, kendilerini geliştiren birçok öğrencimiz de staj yaptıkları şirketlerde veya benzeri kurumlarda doğrudan iş hayatına atılmayı tercih etmektedirler.   

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 22.09.2023 02:42 - Görüntülenme: 361
  Beğen | 0  kişi beğendi