EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

Alan adı her ne kadar el sanatları olsa da okulumuzdaki bölümde yapılan çalışmalar desen tasarımı üzerinedir. Tüm çalışmalar bilgisayar ortamında gerçekleştirilir. Alana gelen öğrenci renk bilgisi alır, uyumlu renkleri bir arada kullanmayı baskıya ve işlemeye uygun desen oluşturmayı öğrenir. Oluşturulan desenler giysi, ev tekstili, çanta, ayakkabı gibi ürünler üzerine uygulanır.

Öğrencilerin beceri ve görüşünü geliştirmek amaçlı fuarlara, müzelere, moda gösterilerine geziler düzenlenir. Öğrenciler öğrenme güçlüğü çekmeden başarılı ve zevkli bir şekilde eğitimlerini sürdürür.

12.sınıfta öğrenciler tiyatro, sinema, dizi kostüm modelistlerinin yanında, giysi, ayakkabı, çanta, ev tekstili modelistlerinin yanında ve üretim atölyelerinde koordinatör öğretmenleri gözetiminde ve rehberliğinde staja gönderilir.

Mezun olan öğrenciler devlet desteği kredisi alarak kendi atölyelerini kurabilir. Staj yaptıkları işletmelerde çalışabilirler. Çalışma alanlarında dolgun ücret alırlar.

Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 22.09.2023 03:20 - Görüntülenme: 202