T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI

BÖLÜM TANITIMI (ALAN –DAL)

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı, ve makyaj dallarında sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Dünyada hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü ,pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakıma özen göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı arttırmaktadır. Okulumuzda saç bakımı dalında eğitim verilmektedir.

Saç bakımı dalı kuaförlük mesleğinin gerektirdiği yeterliliklerden saç şekillendirme ve renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır.

Alan dersleri içerisinde ayrıca Makyaj, El-Ayak Bakımı, Epilasyon Depilasyon, Artistik ve Plastik Makyaj Dersleri de vardır.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Kuaförler çalışmalarını açık ,havadar ,gün ışığı alan ,hijyen kurallarına dikkat edilen, hafif müzikle müşteriye huzur verebilecek şık ferah ortamlarda güler yüzle yürütürler. Kuaförler işlem yaparken salondaki bütün personel ile etkileşimde bulunarak işlerini organize bir şekilde yürütürler. Yapılan uygulamalar hem araç gereçle hem kozmetikle hem de müşteriyle aynı anda ilgilenmeyi gerektiren aktif ve çok yönlü bir meslektir. Her yaştaki ve cinsiyetteki insana hitap eden insanları fiziksel ve ruhsal iyi hissettiren insan yaşamı devam ettikçe devam eden bir meslektir.

İŞ BULMA İMKANLARI

* Kendi özel salonlarını açabilirler

*Güzellik salonları ve merkezleri

* Bay bayan kuaför salonları

*SPA merkezleri

*Ön lisans programları

*Makyaj stüdyoları

*Özel hastanelerin dermatoloji bölümleri

*Tiyatro salonları

*Tv kanalları

*Kozmetik satış noktaları

*Termal merkezler

*Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri

EĞİTİM KARİYER İMKANLARI

Mezun olan öğrenciye alan dalda diploma ve ayrıca iş yeri açma belgesi verilir.Mezun öğrenciler yüksek öğrenime devam edebilir, iş yeri açabilir yada belirtilen istihdam alanlarında çalışabilirler.

Diploma almaya hak kazanan öğrenci , Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınav ile geçebilir veya sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 22.09.2023 03:16 - Görüntülenme: 312
  Beğen | 0  kişi beğendi