T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızın temel amacı sektöre kalifiye eleman yetiştirmek ve bu doğrultuda öğrencilerimizi yetiştirmektir. Alanımız uluslararası hizmet veren Sodexo Entegre Hizmetleri A.Ş. ile protokol imzalamış böylece kendini daha da sektöre hazırlama, daha sektörü yakından takip etme ve alanımızı daha da geliştirme girişiminde bulunmuştur.

 

Şuan için Selçuk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde alanımızın aşçılık dalı açıktır. Dalımızda 10.sınıflardan itibaren temel derslerle alanımıza giriş yapılıyor üst sınıflarda ise detaylanıyor ve sektöre staja öğrencilerimiz yönlendiriliyor. Staj için gerek protokol imzaladığımız Sodexo Entegre Hizmetleri A.Ş.'ye gerekse sektörde bilindik önde gelen firmalara yönlendirme yapılmaktadır. Öğrencilerimize aynı zamanda staj iş deneyimi sunmaktadır ve iş hayatı için referans olarak değerlendirilmektedir.

 

Mezun öğrencilerimiz ister okurken part time olarak ister direkt iş hayatı olarak stajer olarak başladıkları yerlere çoğu zaman devam ettiği belirlenmiştir.

 

Bunların yanı sıra 2018-2019 ve 2019-2020 eğitim öğretim yıllarında  Sodexo tarafından yapılan yarışmalarda 2 sene de 4 kategorinin 2 kategorisinde okulumuz 1. , 1 kategoride 3., 1 kategoride ise 4. olmuştur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 22.09.2023 03:01 - Görüntülenme: 278
  Beğen | 1  kişi beğendi