İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacının karşılanması için gıdarı sektörü hızlı bir şekilde değişen Pazar ve rekabet şartları ile daima bir etkileşim içindedir.
Türkiye ekonomisinin gelişmesinde nüfus, istihdam, beslenme, hammadde ve ihracata katkıları nedeni ile gıda sektörü önemli bir rol oynamaktadır. Bu rolün gelecekte daha fazla artacağıda bir hakikattır.
Dal: Gıda teknolojisi alanında,
Gıda kalite kontrol
Gıda işleme dalları
yer almakta olup, bölümümüzde Gıda Kalite Kontrol dalı yer almaktadır.
Gıda Kalite Kontrol dalında, Gıda Mikrobiyolojisi, Maddede Temel Değişimlerce Ölçümler, Gıda Kimyası Laboratuar Tekniği, Gıdalarda Temel Kalite Kontrol Analizleri, Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler, Gıda Üretim Teknolojileri, Gıdalarda Fiziksel ve Duyusal Analizler, Gıda Ambalaj ve Kontrolü, Beslenme, Gıda Güvenliği gibi alan ortak dersleri ve dal dersleri yer almaktadır.
Bu dal derslerinin 10,11 ve 12. sınıflarda teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz, alan eğitimine 10. sınıfta başlamaktadır, bu sınıfın sonunda dal seçimi yaparak 11 ve 12. sınıfta dal eğitimine devam eder.
Öğretim programında yer alan bu derslerle öğrencilerimizin alan ve dal ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazanması, değişime ve yeniliklere uyum sağlaması, sosyal hayatlarındaki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için gerekli girişimlerde bulunabilmesi ve mesleki yeterliklere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
Alan programının toplam eğitim süresi 4 yıl olup, mezun olan öğrencilerimize, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir.
Bölümümüz, Ülker Çikolata ve Sodexo firması ile yapmış olduğu protokolleri 3 yıldır sürdürmektedir.
Son sınıfta öğrencilerimiz, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranış geliştirmelerini, bölümünde olmayan araç gereçleri tanıyarak, gerçek üretim, hizmet ortamına ve iş hayatına uyumlarını sağlamak amacıyla staj yapmaktadırlar.
Staj kamu ve özel işletmelerin Gıda Kontrol laboratuarlarında ve Özel Gıda Kontrol laboratuarlarında yapılmaktadır.
Bu staj kurumlarının başındak İstanbul Büyükşehir Belediyesi' ne ait İSKİ, İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü, Ülker Çikolata, Turkish DO&CO İkram Hizmetleri, İNTERTEK, Ariste Peynircilik, Redo Analyzer gibi kamu ve özel işletmeler gelmektedir.
Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası alanları ile ilgili çalışmak istediklerinde %10-15' i her yıl işe yerleşebilmektedir. Son bir yıl içerisinde 10 öğrencimiz alanlarıyla ilgili bir işe yerleşmişlerdir.
Mezun öğrencilerimizin çoğu ise ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans (2 yıllık) programları seçebilmektedir.
Arıcılık
Aşçılık
Bağcılık
Bahçe Tarımı
Bitki Koruma
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
Gıda Teknolojisi
İkram Hizmetleri
Süt ve Besi Hayvancılığı
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
Yağ Endüstrisi
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi
Biyokimya
Laboratuar Teknolojisi
gibi programları TYT puan türüne göre tercih edebilmektedirler.
Ayrıca 4 yıllık programlardan alanlarıyla ilgili Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetitik gibi lisans bölümlerine de gidebilmektedirler.
Alanımıza ait okulda yapılan uygulamaların başında 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri gelmektedir.
BÖLÜMÜMÜZDEN KARELER